fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:32:23
събота | 21.05.2022 | 15:32:23
26.8 C
София

Кметът на украинското селище Макаров заяви, че там са застреляни над 130 цивилни 

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в украинския град Буча

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Кметът на Макаров – село в околностите на украинската столица Киев, съобщи, че там са открити застреляни 132 цивилни, предаде ДПА.

Повечето мъртви са открити в общи гробове, каза кметът Вадим Токар по украинската телевизия. Той обвини за убийствата руски войници, които доскоро са окупирали няколко селища в района. Тази информация не е потвърдена от независим източник, посочва ДПА.

Около 40 на сто от селото е унищожено, каза кметът Токар. Той съобщи и че местните хора нямат електричество и газ. Макаров е на 50 километра западно от Киев. 

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в украинския град Буча, станал символ на зверствата на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Фон дер Лайен, придружавана от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел и от словашкия премиер Едуард Хегер посети столицата Киев в знак на подкрепа за Украйна, допълва БТА.

Тримата представители посетиха масовите гробове, изкопани в Буча, за да бъдат погребани десетки мирни граждани, загинали там.

Днес украински следователи започнаха да ексхумират един от тези гробове – дълъг ров, изкопан зад църква в града.

Екип на АФП, по време на посещение в града в събота, два дни след освобождаването му от руските войски, които окупираха Буча в продължение на седмици, видя също 20 трупа в цивилни дрехи, на улица в града. Ръцете на едно от телала бяха вързани зад гърба, припомня агенцията. По-късно бяха публикувани и други снимки и бяха открити още тела.

Украинските власти и Западът осъдиха военните престъпления, за които се предполага, че са извършени от руските войници, окупирали града.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук