fbpx
More

  Кметът на Банкя пред NewsOne: Ще поправим табелата на ценностите

  Той се ангажира да реагира веднага и да изпрати екип на място, който да установи какви са щетите

  Ще поправим табелата на ценностите в Банкя. Това каза пред NewsOne районният кмет Рангел Марков. Той научи от нас, че вандали са компрометирали табелата, поставена от екипа на Частно основно училище „Цар Симеон Велики“.

  Марков се ангажира да реагира веднага и да изпрати екип на място, който да установи какви са щетите.

  „Ако може ще я поправим веднага, ако има нужда от по-сериозна намеса, ще приберем елементите и ще ги ремонтираме“, обеща кметът.

  По-рано медията ни разказа, че за инцидента са сигнализирали будни граждани, възмутени от деянието. Била е извършена проверка на място от училището, която е установила, че двуметровата инсталация, поставена до детска площадка в града, е със счупени и отлепени елементи в долната част, представляващи цветни стрелки с изписани ценности.

  „Тази табела представя едни от най-важните качества, които се стремим да предадем на учениците в нашето училище, но вярваме, че те са важни за всеки, независимо от възрастта му. За съжаление човекът или хората, стоящи зад това дело не ги притежават. Приемаме направеното за доста възмутително“, коментира собственикът на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики“ д-р Росица Врабевска и добави: „Тъй като дълбоко вярваме в ценностите, изписани на табелата, започваме процедура по възстановяване на целостта на инсталацията, с което отново искаме да напомним за важността им“.

  Табелата на ценностите е била поставена като подарък за жителите и гостите на Банкя през месец юли тази година.