4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:35:42
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:35:42

Фандъкова обсъди казуса с “Топлофикация” и скока на цената на тока с министрите Валери Белчев и Андрей Живков

Общинските дружества „Столичен електротранспорт“ и „Метрополитен“ влизат в обхвата на предвидената компенсация за скока на цената на електрическата енергия,

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Актуалното състояние на „Топлофикация София“ и възможните решения за компенсиране на разликата между увеличаващата се цена на природния газ и регулираната цената на топлинната енергия обсъдиха на среща в Министерството на финансите кметът Йорданка Фандъкова и министрите Валери Белчев и Андрей Живков. Това съобщават от пресцентъра на Столична община.

На срещата, провела се по искане на кмета на София, присъстваха и заместник-кметът Дончо Барбалов и изпълнителният директор на дружеството инж. Александър Александров.

“Повод за срещата е големият скок на цената на природния газ в последните месеци, който създава дисбаланс между цената, на която „Топлофикация София“ купува и цената, на която продава топлинната енергия на своите потребители. Определената от КЕВР цена на природния газ в цената на топлинната енергия за потребители е 47,11 лв., а цената, на която „Топлофикация София“ купува природния газ в последните месеци расте – при 69,40 лв. през септември, за октомври е 94,54 лева, а очакваният преразход от разликата в цените само за месец октомври е над 30 млн. лв., каза инж. Александров.

Участниците в срещата се обединиха около това да се намери механизъм, който да стабилизира енергийната система, без това да се отрази на крайните потребители.

Стана ясно още, че общинските дружества „Столичен електротранспорт“ ЕАД и „Метрополитен“ ЕАД влизат в обхвата на предвидената компенсация за скока на цената на електрическата енергия, така както и бизнесът. Това е и решението на Столичния общински съвет, в което всички политически сили се обединиха за сформирането на работен екип между общината и ресорните министерства за намиране на механизъм за компенсация.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук