fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 06:44

Китайци се крият от жегата в бомбоубежища

В голяма част от страната бяха измерени абсолютни температурни рекорди

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Високите температури принудиха властите в градове в Източен Китай да отворят бивши бомбоубежища, където местните жители да намерят спасение от жегата, предаде Асошиейтед прес.

В голяма част от страната бяха измерени абсолютни температурни рекорди. Едновременно с това много райони бяха засегнати от наводнения.

В много китайски градове са били построени бомбоубежища по време на японската инвазия, започнала през 1937 г. След Втората световна война изграждането на такива обекти е възобновено в края на 50-те години на миналия век, когато бившият Съветски съюз прекратява съвместните си проекти с Китай, пише БТА. Това кара тогавашния лидер на Китайската народна република Мао Цзедун да се насочи към установяването на дипломатически отношения със Съединените щати и в същото време да предприеме мерки за защита срещу евентуална ядрена атака, отбелязва АП.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img