fbpx
35 C
София
19 август 2022 | петък | 15:44

Петков с критики към кабинета: Гръцката връзка се поставя под риск, ТЕЦ “Брикел” започна да пуши веднага, след като се махнахме

Кирил Петков подтикна всички българи да гласуват на следващите избори

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бившият премиер Кирил Петков не спести критиките си към служебното правителство и зададе редица въпроси за неговите първи действия.

“Защо направихме една крачка напред, а в най-важния момент за България се връщаме две назад?”, попита бившият премиер Кирил Петков във “Фейсбук” профила си.

Кирил Петков  се обърна към служебното правителство с поредица от въпроси.

“Прави се кризисен щаб за газа, който да работи денонощно – но нито има поискана информация от компанията, която очаква седемте кораба за доставка, нито има разговор с Турция за свободно място за пристанище на корабите. Няма обаждане към компанията, която запази капацитет за нас в Гърция. Няма информация за разговори с Гърция за разтоварване на повече от договорения втечнен газ в Ревитуса, след като съседите ни обявиха разширяване на капацитета на терминала. Но вече се говори за Газпром и дългосрочни договори. Не виждаме ли, че дори на Германия се ограничава подаването на газ от Русия? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво точно прави кризисният щаб”, попита той.

“Гръцката връзка се поставя под риск точно сега, когато сме на финалната права на пускането в експлоатация. С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03.08.2022 г., наше решение от 22.07.2022 г. е отменено в частта “одобряване на избора на Надзорен съвет на “АйСиДжиБи”. Така дружеството няма да изпълни изискванията за промяна на корпоративната структура съгласно модела на Независим преносен оператор. Има опасност от закъснение спрямо поставения от регулаторите срок. Това означава забавяне на драстичното намаляване на цената на газа от Азербайджан. Защо? Пускането на връзката в експлоатация ще спести милиони на България”, допълни той.  

Третият му въпрос е във връзка с отменените решения на неговото правителство, свързани с мястото на България в ОИСР, за детски площадки и дневен център за възрастни хора в Ямбол.

Следващото му запитване е защо има немотивираната смяна на управлението на НАП, въпреки рекордните приходи.

“Защо се въвеждат задължителни маски навсякъде на закрито в София, при положение че само 2.5% от интензивните легла са запълнени”, попита бившия министър-председател.

Кирил Петков заяви, че “Брикел” започна отново да пуши и дими само часове, след като тяхното правителство си отиде.

Той заяви, че България е на вододел и моделът на феодални зависимости, задкулисни ходове и ретроградни стратегии, които струват ужасно много на страната, атакува от всеки ъгъл.

“Най-важното в този момент за хората е да има стабилност, да има спокойствие, да се гради и гледа напред”, каза Петков.

Кирил Петков подтикна всички българи да гласуват на следващите избори, за да могат да направят живота в България по европейски стандарт.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img