Министър-председателят Кирил Петков заминава на посещение в Азербайджан в четвъртък. В рамките на визитата си премиерът ще участва в Деветия глобален форум в Баку, организиран от неправителствената организация – Международен център “Низами Ганджави”. Тазгодишното издание на форума е посветено на темата “Предизвикателства пред глобалния световен ред”. Във фокуса на дискусиите ще бъдат актуалната геополитическа ситуация, бъдещето на световната архитектура на сигурността, енергийната сигурност, глобализацията и неравенствата, борбата с изменението на климата и др.

Премиерът Петков ще участва с изказване при официалното откриване на Деветия глобален форум. Събитието за поредна година ще събере настоящи и бивши държавни и правителствени ръководители от над 50 държави, представители на международни финансови институции и неправителствени организации, учени и журналисти. 

В рамките на посещението си в Баку българският министър-председател ще проведе среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Основна тема на разговорите ще бъде сътрудничеството в областта на енергетиката, включително предстоящите доставки на азерски газ в България.

Previous articleЯгодова луна – явлението, което впечатли света
Next articleПосещението на Кирил Петков в Азербайджан се отлага
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here