fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 06:47

Кирил Петков замина за Азербайджан да договаря газ

Приоритет на правителството е и подобряването на регионалната енергийна свързаност и енергийна сигурност на България и Европа

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Премиерът в оставка Кирил Петков заминава на посещение в Азербайджан, за да преговаря за допълнителни количества природен газ.

Петков ще се срещне с президента на Азербайджан Илхам Алиев и министри.

България е един от трите получатели на азерски газ в Европа като за страната ни , като Той стана приоритетен след като Газпром спря едностранно доставките, заради отказа на България да плаща в рубли.

Приоритет на правителството е и подобряването на регионалната енергийна свързаност и енергийна сигурност на България и Европа.

Програмата на Петков в Баку предвижда още разширена среща между делегациите от двете страни и работна вечеря за българската делегация, която ще бъде дадена от президента Алиев в дома му, както и срещи с представители на бизнеса.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img