fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:05:55
четвъртък | 26.05.2022 | 04:05:55
16.7 C
София

Кирил Петков за военната помощ за Украйна: Моята задача е да не се правя на най-смелия

Премиерът предлага българска делегация от коалицията да замине за Киев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министър-председателят Кирил Петков предлага българска делегация с представители на четирите партии в коалицията да замине за украинската столица Киев, съобщи той в ефира на Нова телевизия.

Премиерът посочи, че правителство ясно е казвало, че осъжда агресията на Русия.

“Разбирам господин Дмитро Кулеба, като Кирил Петков, не като премиер, за мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи”, каза министър-председателят. В случая аз съм премиер, има коалиционни партньори и моята задача е не да се правя на най-смелия, посочи той.

От “Демократична България” казват, че това е нашата червена линия, от БСП казват същото и затова аз ще ги поканя да отидем в Киев, защото не може човек да има по-информирано решение, отколкото когато е там. Надявам се, че парламентът, докато е в почивка ще си свърши работата и като лидери всеки от нас ще направи стъпка назад, ще помисли стабилността на България колко е важна за българите, колко е важна за украинците, на които трябва да помагаме и каква трябва да ни е общата позиция”, каза министър-председателят.

Той изрази надежда, че и двата коалиционни партньора ще стигнат до общ език, предаде БТА.

“Продължаваме Промяната” ще бъде лидерът в този диалог. Много бързо видяхме какво се случи, като имаше конфликт за БНБ. Когато не се мисли коалиционно, се изпада в криза, която автоматично почва да разклаща цялата структура на тази коалиция, посочи премиерът. Въпреки кризата, държавата оцелява по добър начин в сравнение с това, което можеше да бъде, ако не беше това правителство”, добави Петков.

Кирил Петков съобщи за заминаването на делегацията ден след като министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, по време на посещението си у нас, постави остро въпроса за военна помощ от България.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук