fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:36

Кирил Петков: Важното е да се говори за две политики, без които не може – смяната на главния прокурор и създаване на антикорупционна агенция

С РСМ трябва да сме в работен диалог, каза още той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Важното е да се говори за две политики, без които не може – смяната на главния прокурор и създаване на антикорупционна агенция, която наистина да спре корупцията в България. Който е съгласен с тези две политики, ние ще може спокойно да говорим“. Това каза съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който гласува в столичното 133-то училище.

„Гласувах, за да продължи промяната. Гласувах за моя президент Румен Радев. Цифрите за деня за мен са 6,25“, каза той.

Петков коментира, че следващото правителство ще е коалиционно и не пожела да каже дали подкрепя твърдението на “Демократична България”, че ИТН са проект на ДПС.

Попитан дали ще бъде променена политиката спрямо Република Северна Македония, Петков заяви, че трябва да имаме работен диалог с нея и да не се говори за съседката ни през 6 месеца, а всеки месец да има отчетност и да се знае какво е постигнато.

Според него в преговорния екип не трябва да има само историци, а и хора от икономиката и културата.

“Не е нормално да се лети от София до Скопие през Виена. Не е нормално да нямаме директна влакова връзка. Не е нормално българският бизнес да продава по-лесно в Австралия отколкото в Македония. Едни добросъседски отношения биха дали възможността да има повече благополучие и за двете страни”, убеден е той.

Петков коментира още, че гласуването на машина е много лесно и затова не се изискват специфични умения

“Машинният вот е много по-добър, шансът за манипулация е много по-малък, да не кажа нулев и 30% от разписките щеше да бъде абсолютно идеално”, добави още съпредседателят.

Според него, ако днес гласуват над 3 млн. от избирателите, те ще бъдат първа политическа сила.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img