“Върху България няма дипломатически натиск по отношение на Република Северна Македония. Нищо няма да направим под натиск. Това трябва да е абсолютно ясно на целия български народ. Въпросът е дали българската позиция може да се гарантира през европейски процес, а не някой да ни натиска за каквото и да е било”.

Това коментира премиерът Кирил Петков от Садово. Той се срещна със земеделски производители, чиято продукция е била засегната от градушките. Пред тях той обеща, че държавата ще изплати средствата „много бързо” – в рамките на месец. За първи път ще има подкрепа и за частично унищожената реколта.

Той коментира и искането на украинския посланик Виталий Москаленко за изпращане оръжие на Украйна. По думите му темата не трябва да се отваря на всеки две седмици, предаде NOVA.

„Тази дискусия вече я водихме. Имаме решение на Народното събрание. Ще се придържаме към него. В момента идва първата техника за ремонт. Ще направим това, което сме обещали. Мисля, че България е направила достатъчно в тази посока”, заяви Петков.

По отношение на доставките на газ министър-председателят обясни, че вторият танкер от САЩ ще дойде на 23 юни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here