fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:14:10
събота | 28.05.2022 | 14:14:10
21.8 C
София

Кирил Петков: В Gemcorp нямат руски инвеститори в този момент

За да успокоя опозицията- това, което подписахме, е просто писмо за намерение за инвестиции и няма задължителен характер, заяви премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премиерът Кирил Петков е в парламента на блицконтрол, където отговаря на депутатски въпроси.

„С Gemcorp подписахме писмо за намерение за инвестиции. За да успокоя опозицията, това, което подписахме, е просто писмо за намерение за инвестиции и няма задължителен характер. Ние проверихме дали имат руски инвеститори в този момент – те нямат в този момент. Разпоредил съм пълна проверка – 5 години назад какви инвеститори са идвали. Няма да подпишем с никой, ако имаме най-малките съмнения, заяви Петков в отговор на въпрос от депутатката от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова за компанията.

„Дали Асен Василев има преведени пари по офшорна сметка“, попита още Трифонова, на което Петков отговори категорично не, предаде БНТ.

„С радост отбелязахме, че днес присъства министър-председателят, но е редно да уведомите премиера, че неговото присъствие тук не е за цвят, а за да отговаря на поставените въпроси. По отношение на нашия въпрос нямаше отговор. Не стана ясно какво е подписало правителството. Според премиера- писмо.

Според Асен Василев този меморандум е подписан, защото американското посолство е завело компанията в МС, според американското посолство това не е така. Не стана ясно коя е корпорацията – офшорката ли е или друга? Министър-председателят не е възлагал такава проверка“, заяви Десислава Атанасова- ГЕРБ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук