fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:47

Кирил Петков свиква управителите на Благоевград, Смолян и Кърджали заради наводненията

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Премиерът Кирил Петков обяви, че утре ще свика областните управители на Смолян, Благоевград и Кърджали и заедно с министрите на регионалното развитие и вътрешните работи ще потърсят начини как да се справят с последиците от наводненията. Той каза това по време на първото правителствено заседание.

“Първата и основна задача на днешната среща ще бъде да обсъдим последиците от наводненията, които се случват. Имаме две общини, даже три, но две от тях са най-много пострадали. Това са област Смолян и област Благоевград, където имаме няколко застрашени моста. Даже в Благоевград има риск за един от големите мостове, който трябва да разгледаме внимателно”, посочи премиерът.

Той каза, че това трябва да е първи приоритет правителството, както и повишаването на нивото на ваксинация в страната.

“Още днес ще направя заповед за тази сграда и ще обсъдим за всяко министерство как да въведем изискване за зелен сертификат, както и всеки да сподели първите си информации и проблеми, които вижда в министерството си”, коментира още Петков.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img