27.01.2023 | петък | 13:51

Кирил Петков свиква управителите на Благоевград, Смолян и Кърджали заради наводненията

Публикувано:

Сподели поста:

Премиерът Кирил Петков обяви, че утре ще свика областните управители на Смолян, Благоевград и Кърджали и заедно с министрите на регионалното развитие и вътрешните работи ще потърсят начини как да се справят с последиците от наводненията. Той каза това по време на първото правителствено заседание.

“Първата и основна задача на днешната среща ще бъде да обсъдим последиците от наводненията, които се случват. Имаме две общини, даже три, но две от тях са най-много пострадали. Това са област Смолян и област Благоевград, където имаме няколко застрашени моста. Даже в Благоевград има риск за един от големите мостове, който трябва да разгледаме внимателно”, посочи премиерът.

Той каза, че това трябва да е първи приоритет правителството, както и повишаването на нивото на ваксинация в страната.

“Още днес ще направя заповед за тази сграда и ще обсъдим за всяко министерство как да въведем изискване за зелен сертификат, както и всеки да сподели първите си информации и проблеми, които вижда в министерството си”, коментира още Петков.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °

Прочети още

Борис Гребеншчиков в специално интервю на Бойко Василев в “Панорама” по БНТ

Тази вечер от 21:00 ч. по БНТ 1 в предаването "Панорама" гледайте специалното интервю на Бойко Василев с Борис Гребеншчиков...

„Петя на моята Петя“ в HBO Max

Филмът става част от селекцията на стрийминг платформата с български филми у нас и ще е наличен и...

Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е...

Разследване за незаконна банкова дейност

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършени престъпления по чл. 321, ал.3, вр....