fbpx
More

  Кирил Петков ще участва в срещата на Световния икономически форум в Давос

  Премиерът ще проведе и двустранни срещи

  Премиерът Кирил Петков заминава утре за Швейцария, за да участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

  На 25 май Петков ще се включи в дискусия на тема „Изгубено десетилетие?”, посветена на предизвикателствата, пред които светът днес е изправен, и пътищата за тяхното преодоляване.

  По-късно вечерта министър-председателят ще бъде гост на вечеря, давана от Бьорг Бренде, президент и член на управителния съвет на Световния икономически форум.

  Годишната среща на Световния икономически форум, която се провежда в периода 22-26 май, ще премине под мотото „Историята в повратна точка: правителствени политики и бизнес стратегии“.

  Форумът ще събере над 2000 икономически и политически лидери, интелектуалци, журналисти и експерти от целия свят, които ще имат възможност да дискутират широк кръг актуални въпроси – сред които възстановяване на глобалното сътрудничество, възвръщане на икономическото равновесие, борба с измененията на климата, трансформация на индустрията, иновации, управление и киберсигурност и др.

  В рамките на визитата си в Давос премиерът ще проведе и двустранни срещи.