28.11.2022 | понеделник | 02:43

Кирил Петков: Ще си върна заплатите с удоволствие, ако съдът прецени

Публикувано:

Сподели поста:

Бившият служебен министър Кирил Петков не изпитва морална вина към никого и ако Темида прецени ще си върне заплатите. Това заяви съучредителят на „Продължаваме промяната“ пред bTV дни, след като Конституционният съд определи назначаването му в служебното правителство, че е в разрез с основния закон на държавата.

„Нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и не се чувствам виновен“, обяви Петков и допълни, че според него законът трябва да бъде променен в частта си, според която административната бележка от чужда страна за прекратяване на гражданство е по-важна от волеизявлението.

Петков уточни, че разговори с държавния глава по темата за гражданството не са били водени в момента на назначението. Бившият министър хвърли светлина и как е получил поканата да се включи в служебното правителство на Стефан Янев. Това, по неговите думи, се е случило по време на официално посещение в Китай с държавния глава.

„Той (Радев) ме покани и каза: Кириле, ти и аз имаме общи визии за България – но тук не е въпросът дали знаем теоретично какво трябва да се случи, въпросът е стиска ли ти да скочиш срещу тази мафия, която е обхванала всяка една част на България в момента. Аз реших да скоча и че за мен не е по-важен бизнесът ми, семейството и здравето ми“, каза Петков.

Той определи решението на Делян Пеевски да е водач на две кандидат-депутатски листи в Благоевград и Велико Търново като „безумно“. Петков допълни, че се присъединява към призива на „Демократична България“ Пеевски да не получи нито един глас на вота през ноември.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...