fbpx
More

  Кирил Петков: Ще си върна заплатите с удоволствие, ако съдът прецени

  "Ще си платя глобата", обяви бившият служебен икономически министър

  Бившият служебен министър Кирил Петков не изпитва морална вина към никого и ако Темида прецени ще си върне заплатите. Това заяви съучредителят на “Продължаваме промяната” пред bTV дни, след като Конституционният съд определи назначаването му в служебното правителство, че е в разрез с основния закон на държавата.

  “Нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и не се чувствам виновен”, обяви Петков и допълни, че според него законът трябва да бъде променен в частта си, според която административната бележка от чужда страна за прекратяване на гражданство е по-важна от волеизявлението.

  Петков уточни, че разговори с държавния глава по темата за гражданството не са били водени в момента на назначението. Бившият министър хвърли светлина и как е получил поканата да се включи в служебното правителство на Стефан Янев. Това, по неговите думи, се е случило по време на официално посещение в Китай с държавния глава.

  “Той (Радев) ме покани и каза: Кириле, ти и аз имаме общи визии за България – но тук не е въпросът дали знаем теоретично какво трябва да се случи, въпросът е стиска ли ти да скочиш срещу тази мафия, която е обхванала всяка една част на България в момента. Аз реших да скоча и че за мен не е по-важен бизнесът ми, семейството и здравето ми”, каза Петков.

  Той определи решението на Делян Пеевски да е водач на две кандидат-депутатски листи в Благоевград и Велико Търново като “безумно”. Петков допълни, че се присъединява към призива на “Демократична България” Пеевски да не получи нито един глас на вота през ноември.