fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 16:55:38
четвъртък | 26.05.2022 | 16:55:38
27.8 C
София

Кирил Петков: Ще обсъдим цялостен пакет мерки срещу инфлацията и високите цени

Очаквам от Министерството на финансите да ни даде предложения за ДДС на хляба, плодовете и зеленчуците, каза още той

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Правителството ще проведе оперативно заседание, на което ще обсъди цялостен пакет от мерки срещу инфлацията и високите цени в страната. Това заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното редовно заседание на кабинета.  

Успяхме да задържим цените на тока за битовите потребители, без да бъдат покачени. Ние сме едно от малкото места в Европа, където това се случи. Даването на 4 млрд. лв. помощи за бизнеса също е безпрецедентно, като процент от брутния вътрешен продукт, посочи Кирил Петков. 

Той увери, че хакерската атака срещу „Български пощи“ не възпрепятства изплащането на добавката от 70 лв. за пенсионерите, която те ще получат за великденските празници, допълва БТА. 

Очаквам от Министерството на финансите да ни даде предложения във връзка с ДДС на хляба, плодовете и зеленчуците, каза още Петков. 

Той изрази надеждата на днешното заседание на парламента да бъдат гласувани парите за пътните фирми, за да могат те да осъществяват ремонтите и поддръжката на пътищата. Сумата възлиза на над 650 млн. лв., припомни премиерът. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук