2.12.2022 | петък | 01:23

Кирил Петков: Спечелилият тази вечер ще влияе на цяла България, преговорите за кабинет текат много добре

Публикувано:

Сподели поста:

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков гласува за президент и вицепрезидент. Петков обясни, че неговата визия за успешен държавен глава е за човек, който поставя България над всичко.

„Когато говорим за обединител, той трябва да обединява хората, които поставят България над всичко. Победителят тази вечер ще повлияе на цяла България през следващите 5 години.

Бившият служебен министър каза, че преговорите за съставяне на редовно правителство текат много добре и се надява на диалогичност.

„Уточнихме групите, ще има 18 екипа за всяка тема на преговори. Цялата българска общественост ще има възможност да наблюдава прозрачно как се водят разговорите, ще бъде онлайн. Започва интересен процес, в който ще видим нещата, които ни обединяват. Такъв конструктивен диалог ще укрепи бъдещата коалиция“, посочи той.

Петков уточни, че преговорите ще бъдат изградени на базата на разговори, в които първо ще се търси съгласие и съвпадение в политиките, а след това ще се посочат темите, които дистанцират отделните парламентарно представени политически формации.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху