fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:03

Кирил Петков се срещна с президента на Азербайджан в Баку

Икономическото сътрудничество между двете страни и енергийните въпроси заемат основно място в общия ни дневен ред, заяви премиерът в оставка

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Премиерът в оставка Кирил Петков и президентът на Азербайджан Илхам Илиев проведоха разговор в Баку относно газовата диверсификация за България.

Министър-председателят подчерта, че икономическото сътрудничество между двете страни и енергийните въпроси заемат основно място в общия ни дневен ред.

Кирил Петков изтъкна ключовата роля на завършването на интерконектора Гърция-България, усилията, които положи настоящото правителство в тази посока, както и важността на LNG терминала до Александруполис, в който България участва с дял от 20%.

Беше съобщено от пресслужбата на кабинета, че в разговорите ще бъде засегната и темата за възможни допълнителни количества газ към България.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img