fbpx
More

  Кирил Петков се срещна с представители на гражданската инициатива „Да спасим Кресненския пролом – в памет на Боян Петров”

  Той изрази подкрепа за тяхното искане бъдещата и последна отсечка на автомагистрала „Струма“ да носи името на прочутия алпинист

  Министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на гражданската инициатива „Да спасим Кресненския пролом – в памет на Боян Петров”.

  Премиерът изрази подкрепа за тяхното искане бъдещата и последна отсечка на автомагистрала „Струма“, извън Кресненския пролом, да носи името на прочутия алпинист и природозащитник Боян Петров.

  Петков каза, че строителството на качествена магистрала в този участък е приоритет на правителството. Той бе категоричен, че изграждането на АМ „Струма“ през Кресна и Кресненския пролом ще започне само след постигане на консенсус между правителството, местните хора, гражданското общество и учените.

  Министър-председателят гарантира, че предстоят редица експертни и политически разговори по темата и ще се търси най-доброто решение, което е допустимо и спрямо европейските изисквания.

  В срещата на премиера Петков с представителите на гражданската инициатива участваха и народните представители Зорница Стратиева и Александър Дунчев.