fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:27:36
петък | 27.05.2022 | 19:27:36
28.8 C
София

Кирил Петков се среща с превозвачи (ВИДЕО)

С представителите на властта превозвачите ще обсъдят цените на горивата и антикризисните мерки на правителството

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министър председателя Кирил Петков заедно с вицепремиерът Гроздан Караджов и транспортния министър Николай Събев ще проведат среща с представители на транспортния бранш в Министерски съвет. Миналата седмица превозвачите излязоха на протест в по-големите градове в страната, а като причини за недоволството си посочиха високите цени на горивата и таксите в тол системата. С представителите на властта превозвачите ще обсъдят цените на горивата и антикризисните мерки на правителството. Разширяването на обхвата на тол системата също е в дневния ред на срещата, след като браншовите организации се обявиха против да заплащат тол такси и за второстепенните пътища. Те настояват и за намаляване на акциза на горивата чрез  премахване на биодобавката, също така искат и да се  осигурят средства за субсидиране на автобусните линии.

Ако не се стигне до консенсус от транспортния бранш заплашват с национален протест на 10 май . Кирил Петков ще проведе среща и с работодателски организации, за да  обсъдят   цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки. В срещата ще се включат вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук