fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 17:57:24
петък | 27.05.2022 | 17:57:24
28.8 C
София

Кирил Петков разговаря с вицепрезидента на САЩ Камала Харис (ВИДЕО)

Кирил Петков разговаря и с държавния секретар Антъни Блинкън в Държавния департамент

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Продължава визитата на министър председателя Кирил Петков в САЩ. Премиера се срещна с американския вицепрезидент Камала Харис.

В рамките на разговора им в Белия дом е било договорено извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени под тези на “Газпром”, които да започват от месец юни.

По време на срещата премиера Кирил Петков е изтъкнал, че случващото се в Европа е ясен знак за необходимостта от ускорени и реални мерки в енергийната сфера, а вицепрезидентът Камала Харис е поздравила страна ни за решителните действия, с които отстоява своя енергиен суверенитет.

“Потвърдихме стратегическо партньорство между България и САЩ и ангажимента си за диверсификация на енергийните доставки. Ще работим за постигане на газова независимост за България и региона”, написа Петков във Фейсбук след визитата.

По-рано премиерът Кирил Петков разговаря и с държавния секретар Антъни Блинкън в Държавния департамент. Двамата са обсъдили енергийна диверсификация на България, както и модернизацията на въоръжените ни сили, и развитието на Западните Балкани.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук