fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:00:12
петък | 20.05.2022 | 00:00:12
11.3 C
София

Кирил Петков: Работим да няма висок скок на цената на тока след падането на мораториума

"По-високата цена, която потребителите забелязват в момента се дължи на новите цени, които бяха въведени през миналото лято", обясни премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Цените на тока и газа са сред най-важните теми в този момент. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на заседание на Министерски съвет. По негови думи правителството полага усилия скокът на цените на енергийните ресурси да не е голям след падането на наложения мораториум.

„По-високата цена, която потребителите забелязват е на база на новите цени, които бяха въведени миналото лято. С други думи – няма нови цени за битовите потребители и в момента работим усърдно, когато махнем мораториума да няма сериозен скок на цените”, каза той.

Петков посочи, че бизнесът е компенсиран със 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и е сложен таван от 250 лв., в зависимост от пазарните цени за януари.

„Сметките, които получихте сега за месец декември са високи до такова ниво, че те ще бъдат компенсирани в следващата сметка на бизнеса. Очаквайте намаляване на сметките за електроенергия за месец януари, които ще получите през февруари като част от компенсацията, която ще видите ще бъде и за декември. За газа е по същият начин”, обобщи премиерът.

Той допълни, че помощите, предвидени за декември и януари ще се отразят в сметките за февруари.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук