fbpx
More

  Кирил Петков: “Продължаваме Промяната” е първа политическа сила, България ще се управлява от коалиция

  Независимо дали си ляв, център или десен - тези първи победи за България са важни и би трябвало да се обединим около тях, заяви Петков


  “Продължаваме Промяната“ е първа политическа сила, 121 депутати ще се случат. България ще се управлява от коалиция! България започва един нов път! Заедно ще успеем да направим целия потенциал на тази страна и всички ще се гордеем с нея!” Това каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков след края на изборния ден у нас.

  Той заяви, че ще бъдат диалогични.

  “С “Демократична България”, ще работим заедно и ще говорим с всички парламентарни групи без ГЕРБ и ДПС. Добре е Слави Трифонов да отстоява позициите си”, коментира Петков.

  Съпредседателят на ПП добави още, че избирателите са свършили своята работа, а оттук насетне те са на ход и обеща да работят неуморно както и досега.

  “Коалиция се постига с преговори, не очакваме те да бъдат лесни, но ще седнем, когато всичко е ясно като финален резултат“, подчерта Асен Василев.

  “Независимо дали си ляв, център или десен – тези първи победи за България са важни и би трябвало да се обединим около тях. Ние осъзнаваме, че на България й трябва редовно правителство и всички имаме огромна отговорност всички тези неща, които говорихме в последните два месеца да се изпълнят. Това може да стане само с редовно правителство, с компромиси и диалог, но не с компромиси на база неработеща съдебна система или оставаща корупция”, добави Кирил Петков.

  Попитан дали ще даде пост на Мая Манолова, която твърди, че заради тяхната партия са останали извън новия парламент, Асен Василев заяви, че на този етап не са обещавали постове на никого, а Петков добави, че кризите, пред които страната ни е изправена, са толкова много, че има нужда от това срещу тях да се изправи най-добрият и подготвен екип.

  На въпрос дали е готов да бъде премиер, той заяви, че партията им разполага с голям капацитет.