fbpx
More

  Кирил Петков: Приемам решението на КС. Поемам пълна отговорност.

  "КС заяви на 2 млн. българи зад граница, че не са пълноправни български граждани", твърди бившият служебен министър

  “Аз, Кирил Петков, приемам решението на Конституционния съд.”

  Така започва емоционалният текст на съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, който той написа във Фейсбук няколко минути, след като Конституционният съд обяви, че той е назначен за министър в първото служебно правителство на Румен Радев в нарушение на нормите на Конституцията. Причината – към момента на назначаването си е бил и канадски гражданин.

  “Поемам пълна отговорност пред Вас за стореното от мен. Няма да спра да работя за Родината и да рискувам всичко в името на едно по-добро бъдеще за нашите деца! Мен не ме е страх!”, казва бившият служебен министър на икономиката.

  В своя статус той обяснява надълго и нашироко защо е решил да се включи в българската политика, давайки конкретни примери от разкритията, които той и неговите колеги направиха по време на своя мандат.

  “Не можех да гледам как едни милиарди изтичат през Българската банка за развитие към приближените на властта, а малкият бизнес е затиснат от данъчни проверки”, пише Петков

  Той твърди още, че КС е заявил на 2 милиона българи зад граница, много от които имат двойно гражданство, че “Вие не сте пълноправни граждани на България, Вашата воля, дори когато се откажете и предадете паспортите си в името на Родината, няма да бъде зачетена от българския съд”.