fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:57

Кирил Петков предаде властта на Гълъб Донев: Не наследявате апокалипсис

Служебният премиер заяви, че ще се опита да възстанови добрия тон и диалога в обществените отношения

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На церемония в Министерския съвет служебното правителство, оглавявано от Гълъб Донев пое властта от кабинета “Петков”.

Бившият премиер се обърна към своя наследник на поста с думите, че в страната няма апокалипсис, а служебният кабинет ще разполага с бюджетен излишък от 1.5 млрд. лв. Петков направи обобщение на успехите на своето управление – диверсификация на газовите доставки, създаване на условия за договори за по-евтин втечнен газ, увеличени пенсии, заплати на медици и учители.

Той напомни, че правителството е било свалено заради ударите по корупционните схеми и пожела кураж на Гълъб Донев в борбата с корупцията и задкулисието.

Служебният премиер заяви, че ще се опита да възстанови добрия тон и диалога в обществените отношения. “Ще управляваме с характер, смелост и мъдрост”, каза Донев. Сред приоритетите си изброи цената на природния газ, проблемите с блокираните пътни ремонти и изборите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img