fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:36

Кирил Петков предаде властта на Гълъб Донев

Няма заложени мини, клопки и подводни камъни, каза Кирил Петков

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Церемония по предаване на властта  се състоя в Гранитната зала на Министерския съвет.

“От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната! Противно на внушенията, условия за апокалипсис в България няма. Няма заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието ви от подготовката на честни избори. Въпреки световната криза през изминалите седмици сме изградили добра основа и българските граждани с ваша помощ може да имат спокойствие и предвидимост през следващите месеци.”, каза Кирил Петков, обръщайки се към наслредниците на кабинета му.

Вече бившият министър-председател добави, че след тях бюджетът остава с  1,5 млрд. лв. излишък, както и че са готови оперативните договорености по Плана за възстановяване.

Петков пожела смелост и успех на служебния кабинет в борбата му с корупцията и реформата на съдебната система.

В Гранитната зала на Министерски съвет правителството в оставка с премиер Кирил Петков предаде властта на новия служебен кабинет, оглавяван от Гълъб Донев.

“Клетвата вече е в сила! Пожелавам ви характер, смелост и мърдост, за да отстоявате с всеки свой подпис и решение националния интерес. Запазете дистанция от властта, за да не губите връзката си с хората. Когато търсите решение за съществуващ проблем, мислете за всеки човек, който трябва да се справя с него. Държавата, за която обикновено се говори като за нещо извън нас, всъщност сме самите ние!”, каза Донев, при символичното получаване на властта.

Цените на газа и горивата, инфлацията, протестите на пътностроителните фирми, както и високата инфлация ще са приоритетите пред новия кабинет, подчерта новият министър-председател.

“Предстоят месеци на нажежени политически страсти. Имаме за задача да възстановим добрия тон и продуктивния диалог. Все още има надежда за това. Пожелава кураж и успех на всеки един от вас!”, каза още Донев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img