„Готови сме на правителство на мнозинството, но няма да харчим нито един лев без контрол. В последната седмица министър Гроздан Караджов поиска безпрецедентно увеличаване на бюджета на МРРБ с 3 милиарда и 600 млн. – това е отгоре на вече съществуваща сума от 2 млрд. и 200 милиона, който е безпрецедентен бюджет от самото начало.“

Това заяви премиерът Кирил Петков след като стана ясно, че ИТН напуска коалицията.

“Той поиска тези пари да бъдат платени на същите тези фирми, които в последните години бяха разследвани от Рашков за злоупотреби. Когато ние казахме, че тази актуализация не е, за да се допълват бюджетите на МРРБ, а да увеличим пенсиите да помогнем на работещите семейства да намалим бензина и дизела и ДДС на хляба, получихме обратно, че те няма да се съгласят,“ заяви премиерът, предаде БНТ.

Премиерът заяви още, че първото напрежение с „Има такъв народ” се е появило, когато кабинетът не е дал първите искани 1,1 милиарда във връзка с ремонтите.

„Тогава направихме проверки и видяхме, че 80-90% от тези строежи са реално не леки поправки на пътя, а истински строителни дейности, направени под предлог, че са леки ремонти. Колегите от МРРБ знаеха, че това ще излезе като публична информация”, каза Петков. И продължи с Антикорупционната комисия, предаде NOVA.

„Едно от големите обещания на коалицията беше да реформираме КПКОНПИ. Вече шест месеца тя се управлява от заместника на Цацаров. Идеята ни беше да сложим човек с добра репутация в борбата с корупцията”, обясни Петков. „Вече 6 месеца се бавим със закона за КПКОНПИ. А те не били съгласни, не били готови, трябвало да се обсъжда и т.н. Е, няма да обсъждаме повече! Още утре внасяме Закона”, категоричен бе премиерът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here