fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:23:49
петък | 27.05.2022 | 08:23:49
15.8 C
София

Кирил Петков посочи три основни приоритета на правителството за газовите доставки при изслушването му в парламента

Те са да има достатъчно газ, доставката да е с минимален риск, трето - да бъде на най-добрата цена, така че да позволява българската икономика да е конкурентоспособна, каза премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Три основи приоритета на правителството във връзка с газовите доставки посочи премиерът Кирил Петков при изслушването му от парламента. То е по искане на ПГ на ГЕРБ-СДС и е във връзка с предоставената на 26 април 2022 г. официална информация от Министерството на енергетиката за спиране на доставките на природен газ от страна на “Газпром експорт”.


Приоритетите са ясни, те са три – да има достатъчно газ, доставката да е с минимален риск, трето – да бъде на най-добрата цена, така че да позволява българската икономика да е конкурентоспособна, изброи премиерът.


Преди четири месеца заварихме пълна зависимост на България от “Газпром”, платени 3 млрд. лв. за тръба, която не можем да използваме, незавършена връзка с Гърция, за която се говори преди 10 години, в абсолютно негодно състояние да бъде използвана, големи участъци незавършени, върна се назад във времето Петков.

Той припомни и за отказ от 70 на сто от азерския газ, който е бил, по думите му, на една трета от цената. И всичко това точно когато започна и енергийната криза в Европа, която е и функция на войната, посочи той.

В момента, когато цените започнаха да се увеличават четири пъти, ние имахме единствен доставчик – “Газпром”, подчерта премиерът.

Доставките са спрени от 27 април, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук