fbpx
18.2 C
София
вторник | 24.05.2022 | 23:40:29
вторник | 24.05.2022 | 23:40:29
18.2 C
София

Кирил Петков: Планът за възстановяване и устойчивост е напълно готов

„Увеличаваме общия размер на средствата към бизнеса“, заяви премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Финалната версия на Плана за възстановяване и развитие е абсолютно готова.“ Това заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното редовно правителствено заседание. Премиерът увери, че документът гарантира енергийната сигурност на България, предаде БТА.

„Запазваме пълния капацитет на Маришкия басейн и едновременно с това сме изцяло в рамките на зеления преход. Използвахме иновативни решения“, каза Петков.

„Върховенството на закона е сложено на пиедестал и е голям приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който засилва контрола върху главния прокурор. Това ще става със съдия, който временно ще вземе ролята на разследващ прокурор, а след това ще бъде върнат като съдия, така че да няма конфликт на интереси. Едновременно с това правим реформа и в антикорупционната комисия и големи реформи в процесите на извършване на обществените поръчки. Това беше огромен проблем в предишните управления на България“, допълни още премиерът.

Петков отбеляза още, че планът поставя фокус върху жп транспорта, предвиждайки закупуването на 62 нови влака и изграждането на нови градски железници.

„Увеличаваме общия размер на средствата към бизнеса. Слагаме и специален акцент към иновативните и стартиращите компании. Можем всички да се поздравим, че България има много добър и работещ план. Очакваме в края на деня или утрешния ден Европейската комисия да ни го предаде финализиран“, посочи още министър-председателят.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук