fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:42:31
сряда | 25.05.2022 | 00:42:31
18.2 C
София

Кирил Петков: Пътищата ни са в ужасно състояние

По думите му България е на едно от водещите места в Европа по брой жертви, загинали по пътищата

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Пътищата ни са в ужасно състояние. Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който откри държавна координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътя в Министерския съвет. 

По думите му България е на едно от водещите места в Европа по брой жертви, загинали по пътищата. “Този резултат е недопустим. Това, което до този момент сме го приемали за даденост, трябва да приключи“, каза премиерът. 

Според Петков страната ни харчи много средства за пътна поддръжка, но без значителни резултати. Той посочи още, че много от основните ремонти по пътните артерии са били оформени юридически като пътна поддръжка, което не дава добри гаранции за качеството, допълва БТА. 

„Пътната поддръжка е частичен лек ремонт, който не изисква толкова високо ниво на гаранция, колкото основен ремонт. Ако правим нашите пътища през т. нар. поддръжки, вместо основен ремонт, качеството е по-ниско. Тази практика трябва изцяло да се промени“, смята премиерът. 

Той изрази надежда парламентът да одобри предложението за разплащането с пътностроителните фирми, с което депутатите трябва да решат по какъв начин да бъдат разплатени средствата по сключени договори за ремонт и поддръжка на републиканските пътища.

В рамките на днешната дискусия представителите на отговорните институции ще обсъдят приоритетите и стъпките за повишаване на пътната безопасност. В събитието участват заместник-министри, представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други експерти. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук