fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:41

Кирил Петков отвърна на Борисов за газовата връзка с популярен колаж от социалните мрежи

Бойко Борисов критикува премиера в оставка за диверсификацията на газа пред симпатизанти в Бургас

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Премиерът в оставка Кирил Петков отвърна на лидера на ГЕРБ, който по-рано днес говори пред симпатизанти и членове на партията. Бойко Борисов нарече “бутафорно” откриването на газовата връзка с Гърция.

“Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е готова”, обяви Борисов от Бургас.

В отговор Петков публикува колаж, който във вчерашния ден стана популярен в социалните мрежи. На него са Бойко Борисов, който присъства на откриването на газопровода “Турски поток” заедно с руския президент Владимир Путин и неговите колеги Реджеп Ердоган и Александър Вучич, а под това изображение е снимка на Кирил Петков и премиера Кириакос Мицотакис от старта на гръцката газова връзка.

Снимка: Министерски съвет

“Турски поток – 3 млрд. лева – 0% от капацитета на тръбата е за България, 0% диверсификация. Гръцката връзка – 0.5 млрд. лева – 100% от капацитета на тръбата е за България и български износ, веднага диверсифицира 1/3 от годишното потребление на страната ни, на стойност 1/3 от цената на Газпром”, посочи Петков в публикацията си.

“Интересен факт – цената на километър строителство за Турски поток е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка, въпреки по-лекия терен. Без допълнителен коментар”, заявява още Кирил Петков. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here