fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:11:34
събота | 28.05.2022 | 01:11:34
21.1 C
София

Кирил Петков от Украйна: България няма да бъде безучастна към тази трагедия

Ще застанем до Украйна, защото това не е просто битката на Украйна, а е цивилизационен избор, каза още премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

България няма да бъде безучастна към тази трагедия. Ние заемаме ясна позиция като част от демократичния свят и Европейския съюз. Това заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков по време на своето посещение в района на Киев, в пряко включване по Нова телевизия. 

Ще застанем до Украйна, защото това не е просто битката на Украйна, а е цивилизационен избор, каза още Петков. 

Той посочи, че се надява българският парламент да вземе решение за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна и припомни, че това е позицията на „Продължаваме Промяната“, чиито депутати ще я подкрепят в пленарната зала. 

Крайното решение ще бъде на парламента, отбеляза Петков. 

Българският министър-председател коментира и спрените доставки на газ за България от Русия. Бяхме готови със стратегията още от февруари месец. Имахме алтернативни източници, бяхме се договорили със съседните страни и знаехме точните количества, увери той. 

Няма да плащаме в рубли и няма да плащаме на страни, които не са по договор, каза още Кирил Петков. 

Премиерът Кирил Петков ръководи българска делегация, която днес пристигна на посещение в Украйна. В рамките на визитата той ще проведе разговори с президента Володимир Зеленски и със своя колега Денис Шмигал. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук