fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:01:50
петък | 27.05.2022 | 19:01:50
28.8 C
София

Кирил Петков от Киев: Украйна ще победи, демократичните страни я подкрепят

За България е много важно Украйна да вижда ясен път към Европейския съюз, допълни още премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украйна ще победи в тази война, всички демократични страни са зад вас и ви подкрепят. Това заяви българският премиер Кирил Петков след срещата си с украинския президент Володимир Зеленски. Съвместният брифинг след срещата между двамата в украинската столица беше предаван на живо по БиТиВи. 

България с радост ще подпомогне износа на електричество от Украйна към България и Балканите. Това ще ни предостави възможност за допълнителни доставки на електричество, но и ще предостави свободни капитали в Украйна, които са много необходими. България с радост ще превърне Варна в логистичен хъб за зърно и слънчоглед, за да можем да ги използваме за дистрибуция, заяви Кирил Петков. 

България може да бъде от ключово значение в подкрепата на Украйна, като използва трансбалканската линия, по която да доставяме газ от енергийните терминали от Гърция и Турция в Украйна, допълни още той.

Петков посочи, че целта на посещението на ръководената от него делегация в Украйна е тя да се запознае на място с последиците от военните действия. Премиерът посочи, че България ще положи всички усилия да участва в преодоляването на последиците от военния конфликт и възстановяването на щетите. 

Кирил Петков допълни, че в България има заводи, които могат да извършват ремонт на тежка украинска техника и ще бъде отправено предложение до българския парламент да даде разрешение за това. 

За България е много важно Украйна да вижда ясен път към Европейския съюз, допълни още премиерът. Той благодари на президента Володимир Зеленски за това, че украинската страна полага усилия да помогне за извеждането на блокирания български кораб в Черноморск, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук