Кирил Петков: От 1 юли трябва да имаме нов бюджет (ВИДЕО)

Очаква се днес да бъде представен доклад от вицепремиера Калина Константинова, който да даде точна информация как се движи преместването на украинските граждани в различните етапи

Фокусът е актуализацията на бюджета да се случи до края на този месец, задачата е от 1 юли да имаме нов бюджет. Това заяви в началото на редовното заседание на Министерския съвет премиерът Кирил Петков.

Той обяви, че на днешното заседание ще бъдат обсъдени следващите стъпки за Плана за възстановяване, които изискват 22 мерки до края на годината, като целта е България да има стройна програма, така че средствата, които страната ни очаква от Европейския съюз, да дойдат навреме с правилните реформи.

“Дерогацията за руския петрол до края на 2024 година днес трябва да се финализира в Брюксел. Той поясни, че ние сме единствената държава, която има тази привилегия, въпреки че има пристанище”, каза той.

Според него това дава възможност за нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не се покачва цената на горивото. 

Петков обяви, че се очаква днес да бъде представен доклад от вицепремиера Калина Константинова, който да даде точна информация как се движи преместването на украинските граждани в различните етапи.

Previous articleДрагомир Заков: Модернизацията във въоръжението е без алтернатива, сигурността означава силна армия и въоръжение
Next articleВраца почита Ботев
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here