fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:28:21
събота | 28.05.2022 | 00:28:21
21.1 C
София

Кирил Петков: Още от 1 юли ще можем да си получим цялото количество от азерски газ

Енергийната сигурност зависи от нашите диверсифицирани доставки на природен газ, заяви премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Добрата новина днес е, че това, което до този момент беше обвързано с изпълнението на гръцката връзка, за да имаме доставки от азерски газ, вече няма да е факт. Ще можем да си получим цялото количество от азерски газ, преди връзката да бъде финализирана, още от 1 юли.“ Това съобщи премиерът Кирил Петков на въпрос от “Продължаваме Промяната” по време на блицконтрола в парламента.

По думите му това показва, че, когато има истински устрем и желание за диверсификация, нашите партньори са готови да подадат ръка. Той посочи, че връзката през Неа Месемврия дава пълната възможност да вкарваме азерския газ, предаде БТА.

Енергийната сигурност зависи от нашите диверсифицирани доставки на природен газ. Както знаете, ние успяхме да договорим много добри цени от САЩ, много под европейските пазарни цени, коментира Петков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук