fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 10:12:25
петък | 27.05.2022 | 10:12:25
15.8 C
София

Кирил Петков: Още нямаме оферта за новите F-16

Той коментира и други актуални теми

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премиерът Кирил Петков заяви, че все още България не е получила оферта за американските изтребители F-16.

“Днес Конгресът е гласувал рамка, която дава на американското правителство да възложи оферта, която след като получим, ще оценим и ще решим каква е най-добрата стратегия на базата на тази оферта”, заяви Петков.

Той увери, че българското правителство ще направи детайлна оценка на предложенията, ще види всички възможности, ползи и допълнителни ефекти преди взимането на решение.

“Мисля, че последния път българското правителство е взело решението на крак, което за мен не е правилният начин”, коментира премиерът.

В отговор на журналистически въпрос Кирил Петков обяви, че подкрепя кандидатурата на Андрей Гюров за гуверньор на Българската народна банка. Премиерът коментира и разчетите на финансовото министерство и поскъпването на живота. Той обясни, че тези процеси са резултат от световната финансова криза, а не проблем, който е създаден от правителството.

Петков увери, че правят всичко необходимо и в актуализацията на бюджета ще се предприемат мерки, така че държавният сектор да бъде по-ефекивен и по-продуктивните да получават повече пари.

“Намаляването на газоподаването от Русия, с ниските нива на газ в газохранилищата в Европа дава възможност цената на газа да се качи многократно. Това има директна връзка с цените на тока и тъй като сме на общ пазар, се вдигат цените и на газа, и на тока в България, което се отразява в една внесена инфлация”, коментира той.

От думите му стана ясно, че мислят и за актуализация на пенсиите. Петков обяви още, че в Брюксел са водени разговори всички европейски партньори заедно да купуват газ от Русия, за да бъде принудена тя да намали цените.

“В криза сме, няма две мнения, но работим много сериозно, за да намалим риска и стреса върху българското население”, добави премиерът.

Според премиера България е напреднала и много с Плана за възстановяване и развитие, а председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен идва у нас с финалния му проект този четвъртък.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук