fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:27

Кирил Петков обсъжда с Илхан Алиев в Баку доставките на допълнителни количества азерски газ

В най-скоро време България ще открие и почетно консулство в Азербайджан

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министър-председателят в оставка Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев възможността за допълнителни доставки на азерски газ за България и политическата готовност на Азербайджан да подкрепи България.

„В най-скоро време България ще открие и почетно консулство в Азербайджан. Дългогодишното приятелство между двете ни страни е време да стане реален мост за стратегически икономически проекти и по-значима енергийна диверсификация“, пише Петков в личния си профил във Фейсбук. 

Премиерът в оставка е на двудневно посещение вчера и днес в Азербайджан. 

По-късно от пресслужбата на Министерския съвет (МС) съобщиха, че министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят подробностите по евентуални нови доставки на природен газ, извън тези, които вече са определени във връзка с новия интерконектор Гърция – България.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img