fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:39:28
четвъртък | 26.05.2022 | 05:39:28
14.9 C
София

Кирил Петков: Нямам никакво доверие на г-н Гешев

Премиерът за меморандума с Gemcorp, шпионите в ДАНС и разпита в прокуратурата

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Аз нямам абсолютно никакво доверие на господин Гешев и управлението на прокуратурата, но скрито се надявам, че ще има прокурори, които ще застанат на страната на народа“. Това заяви премиерът Кирил Петков в интервю за bTV. Министър-председателят коментира дали е избрал дата, на която да отиде на разпит в прокуратурата.

„Аз ще отида в първия момент, когато бъда призован, още нямам призовка. В момента, щом имам тази призовка, ще отида и ще дам всички сведения, които те искат да научат от мен“, каза Петков.

Премиерът коментира подписания меморандум между правителството и компанията Gemcorp.

„Gemcorp заедно с IP3 заедно подписаха с българското правителство общо писмо за намерение. С други думи няма абсолютно нищо конкретно като реален договор, а просто те казаха: „Ние имаме средства, които бихме искали да инвестираме в този момент те нямат руски инвеститори, явно са имали преди 3 години,“ каза премиерът.

Петков засегна и въпроса с руските шпиони в ДАНС.

„Първо искам да благодаря на ДАНС, че могат да се справят със собствените си проблеми и да инициират този тип проверка. И второто, за което бях уведомен, е, че хората, които са били свързани с този скандал – става дума отново за руски интереси, които обаче са работили в една много специфична посока и това е Западните Балкани да нямат европейско бъдеще и нашите отношения – между република Северна Македония и България, да не са толкова приятелски, колкото едни добри съседи биха искали да бъдат. Така че от тази гледна точка за мен е много важно да се знае, че явно имаме руска намеса в България специфично за Западните Балкани и Северна Македония,“ каза премиерът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук