“Няма голямо значение какво ще се случи с този вот. Ако падне правителството, първият мандат идва при нас. В същия екип ще отправим покана към всеки един депутат, който иска да бъде част от едно независимо правителство. По същия начин ще го направим, ако вотът мине. Вотът ясно показва кои са силите, които са срещу правителството.”

Това заяви премиерът Кирил Петков в ефира на bTV. Той сподели, че в момента се пише история.

“Когато отвън пред парламента г-н Пеевски протестира срещу това правителство, когато ГЕРБ ясно казва, че няма да подкрепи правителството, когато “Възраждане” с договорките с посланик Митрофанова застават срещу нас, а едновременно с това площадът е пълен, разбирате в този момент, че вотът на недоверие не е от голямо значение”, коментира премиерът.

На въпрос дали премиерът допуска да има депутати от „Има такъв народ“, които, без да заявяват напускане на партията, тази вечер могат да изненадат с гласовете си, премиерът Кирил Петков, каза, че знае за няколко човека, които се чудят между лоялност към партията си и огромната отговорност, която осъзнават, че имат. Има един огромен конфликт между тях и се надявам, че в следващите няколко дни, независимо от този вот, те ще имат време да осмислят историческата тежест на това решение и колко е важно по средата на войната да не хвърлят държавата и в спирала от политически кризи, каза Петков.

Попитан колко са чудещите се депутати – двама или седем-осем, премиерът каза, че вярва, че са седем-осем, предаде БТА.

 „Вярвам, че те ще имат възможност да мислят много по този въпрос“, посочи премиерът. Той добави, че тази сутрин не е говорил с тези депутати, защото днес е време за техния размисъл.

Парламентът ще гласува на извънредно заседание от 19:10 часа тази вечер вота на недоверие към кабинета “Петков”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here