fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 01:43:15
петък | 20.05.2022 | 01:43:15
11.3 C
София

Кирил Петков: Няма да подписваме конкретно споразумение с РСМ

Продължаваме конструктивния диалог, заяви премиерът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премерът Кирил Петков отхвърли твърденията, че по време на предстоящото посещение на българска делегация в Република Северна Македония на 22 май ще бъде подписано конкретно споразумение.

По време на блиц контрола в НС премиерът увери, че разговорите между двете правителства продължават.

“Продължаваме конструктивния диалог, но няма да бъде подписано нищо конкретно. Така премиерът Кирил Петков отговори на въпрос на депутата от парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Виктория Василева за предстоящо посещение в Република Северна Македония (РСМ).

„Г-н Петков, на 22 май ви предстои посещение в РСМ, където се очаква да проведете, предполагам, съвместно заседание, на двете правителства. Това заседание на двете правителства в пълен формат ли ще бъде или просто посещение със заведени от вас министри. И ще бъде ли подписан някакъв документ, какъвто и да е той, с премиера на РСМ?“, попита Василева.

“Не е финализирана срещата още в точния ѝ състав, но едно е сигурно – продължаваме конструктивния диалог, но няма да няма да бъде подписано нищо конкретно на тази дата”, каза Петков, предаде БТА.

Министър-председателят отговори на няколко депутатски питания на блицконтрола. Част от тях бяха свързани с възможностите за енергийна диверсификация и политиката на правителството в тази посока.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук