4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:59:15
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:59:15

Кирил Петков: Някои хора много ги е страх от независими лица

Той гарантира, че нито 1 лев няма да бъде похарчен по непрозрачен начин

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Само за 4 месеца успяхме да спрем огромните средства на определен кръг от лица, които са свикнали да използват държавните пари за своя бизнес и сега за следващите четири години много ги е страх. Това заяви лидерът на “Продължаваме промяната” Кирил Петков пред БНТ.
“Знам, че за 4 месеца те ни издържаха, но сега за 4 години ги е много страх. Ще има невероятни нападки, защото те не могат да си позволят едни независими хора като нас да имат възможността да повлияят посоката на държавата и тези 8 млрд., които ние знаем, че се усвояват не по най-прозрачния начин, да бъдат спрени”, заяви Кирил Петков.
Поради тази причина, ако от политическата сила са в контрол на бъдещото правителство, той гарантира, че нито 1 лв. няма да бъде похарчен по непрозрачен начин. Това е и основната мисия на партията.
“Всички политици обещават светло бъдеще, ние обаче в последните четири месеца показахме, че реално можем да действаме. И хората, които си говорят с нас, казаха: колкото повече ви атакуват, и колкото по-страшни изглеждат атаките, толкова сме по-сигурни, че вие сте истински и наистина сте засегнали истински интереси”, коментира Кирил Петков.
Петков допълни, че има доста известни и успешни хора в листите.
“Аз дадох всички документи, които притежавам, на Конституционния съд, ще уважим тяхното решение. Две неща, които за мен са важни – едното е да може да ме конституират: аз искам да мога да кажа моята гледна точка, и другото е, много е важно, защото това не е само българско право, а има и международен аспект, трябва да поканим и международни експерти. Всяка държава трябва да държи на собствения си суверенитет, като сама решава в кой момент един гражданин се е отказал, или не се е отказал, не трябва да се разчита на чужди бележки”, каза той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук