fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:23

Кирил Петков: Незабавно да бъде освободен председателят на АПИ

Действията на МРРБ и АПИ тази седмица са показателни, че на България е нужно ново антикорупционно мнозинство, заяви той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министър Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ, заради чиито действия и бездействия е нарушен общественият интерес в полза на привилегировани фирми. Това написа във “Фейсбук” профила си премиерът в оставка Кирил Петков.

“Единствената функция на институциите е да работят в полза на хората. Действията на МРРБ и АПИ от тази седмица са показателни, че на България е нужно ново антикорупционно мнозинство. То трябва да пресече завинаги порочните модели на предишната власт и да върне институциите на гражданите”, зави Петков.

“За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях. Същите, взели стотици милиони на тъмно за работа по пътищата, с договори, по които текат проверки заради порочни строителни практики”, каза той.

Според него с прекратяването на новите, прозрачни обществени поръчки, АПИ възпрепятства пътната поддръжка в държавата в следващите 6-7 месеца и поставя в риск здравето и живота на гражданите, а не трябва да се допуска.

Кирил Петков очаква народните представители спешно да обсъдят проблема в регионалната комисия и да излязат със законосъобразно решение, което да гарантира, че българските пътища ще се поддържат без пропуск, включително през зимния сезон

“Очаквам компетентните органи, включително прокуратурата, да се сезират по извършените нарушения. Искам да възобновят проверките по работата на строителните фирми и целесъобразното изразходване на стотиците милиони публични средства”, завърши той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img