fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:21

Кирил Петков: Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа (СНИМКИ)

Днес президентът провежда консултации с всички парламентарно представени политически формации

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков на консултациите при президента Румен Радев преди връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. 

“Осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ. Ние сме тук, за да заявим цялата ни готовност и да бъдем максимално диалогични. Готови сме да направим всичко възможно България да има парламент и правителство. Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа”, заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Той каза още, че ПП са готови да проведат разговори “с всички народни представители, от всички политически партии, можещи да взимат сами решения в парламента и не са зависими от задкулисни сили, които не са в парламента”.

“И от Вашето решение зависи при кого ще отиде третият мандат. Очакваме с огромно нетърпение да видим на кого ще го дадете и, ако е при наши сегашни коалиционни партньори, сме отворени за разговори и диалогичност”, каза още Петков. 

Днес президентът провежда консултации с всички парламентарно представени политически формации, след което ще прецени на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img