Министър-председателят Кирил Петков заяви, че не е чул заплаха в оповестения на пресконференцията на “Има такъв народ” запис на телефонен разговор между Радостин Василев и Христинка Иванова. 

“Първо, аз не чух заплаха. Те се опитват да направят инсинуации. Това само по себе си е долно  – да записваш хора, с които работиш”, заяви Петков.

Той каза още, че в момента фокусът им на работа е да осигурят 121 депутата, които да са истински независими. Премиерът коментира и актуализацията на бюджета и подчерта, че ако България влезе в поредица от избори, това би било пагубно.

“Ако до края на годината нямаме 22 закона, спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. В този момент младите семейства не получават допълнителни облекчения, горивата продължават да са на високи цени. Едновременно с това газовата диверсификация трябва да продължи по начина, по който го направихме”, каза той.

Петков коментира и казуса с АМ “Хемус” и обяви, че е необходимо случаят да мине през парламента, за да може да продължи законно строителството ѝ. Той каза, че главният прокурор Иван Гешев не си върши работата и затова нищо не се случва по сигналите, които са внесени. Петков отново поиска оставката му. Премиерът обяви още, че през юли ще заработи гръцката връзка, по която ще тече азерски газ и добави, че не спира работа и по отношение на американския газ. Стана ясно още, че в следващите 6 месеца реформата в МВР ще бъде на фокус. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here