Министър-председателят Кирил Петков заяви, че не е чул заплаха в оповестения на пресконференцията на „Има такъв народ“ запис на телефонен разговор между Радостин Василев и Христинка Иванова. 

„Първо, аз не чух заплаха. Те се опитват да направят инсинуации. Това само по себе си е долно  – да записваш хора, с които работиш“, заяви Петков.

Той каза още, че в момента фокусът им на работа е да осигурят 121 депутата, които да са истински независими. Премиерът коментира и актуализацията на бюджета и подчерта, че ако България влезе в поредица от избори, това би било пагубно.

„Ако до края на годината нямаме 22 закона, спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. В този момент младите семейства не получават допълнителни облекчения, горивата продължават да са на високи цени. Едновременно с това газовата диверсификация трябва да продължи по начина, по който го направихме“, каза той.

Петков коментира и казуса с АМ „Хемус“ и обяви, че е необходимо случаят да мине през парламента, за да може да продължи законно строителството ѝ. Той каза, че главният прокурор Иван Гешев не си върши работата и затова нищо не се случва по сигналите, които са внесени. Петков отново поиска оставката му. Премиерът обяви още, че през юли ще заработи гръцката връзка, по която ще тече азерски газ и добави, че не спира работа и по отношение на американския газ. Стана ясно още, че в следващите 6 месеца реформата в МВР ще бъде на фокус. 

Предишна статияДрагомир Стойнев: Падане на кабинета ще блокира актуализацията на бюджета
Следваща статияСветовен ден на доброволния кръводарител (ВИДЕО)
Avatar photo
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.