fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:50:31
сряда | 25.05.2022 | 00:50:31
18.2 C
София

Кирил Петков назначи двама зам.-министри

Министър-председателят освободи от длъжността заместник-министър на образованието и науката Константин Хаджииванов

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Със заповед на премиера Кирил Петков са назначени двама заместник-министри. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Валентин Чамбов е назначен за заместник-министър на земеделието. Магистър е по горско стопанство, като е завършил Лесотехническия университет в София. Член е на Управителния съвет на Съюза на лесовъдите в България. Чамбов е дългогодишен служител на Изпълнителната агенция по горите. Участвал е в множество работни и експертни групи към органите на Европейската комисия в Брюксел.

На длъжността заместник-министър на отбраната е назначен полковник Станимир Георгиев. Завършил е специалност „Инженер по експлоатация и ремонт на свързочни и РТО средства“, както и магистърска степен „Инженер по радиоелектроника“ във ВВВУ „Георги Бенковски“. Магистър е и по военно дело във Военна академия „Г.С Раковски“.

Обучавал се в стратегически курсове в САЩ, Франция, Германия и в Колежа по отбрана на НАТО в Рим. Полковник Станимир Георгиев е работил в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа – AFNORH, Брунсум, Нидерландия. Бил е в постоянната делегация на България в НАТО. В Главната квартира на НАТО в Брюксел е бил щабен офицер по развитие на отбранителните способности в дирекция „Инвестиции в отбраната“ на Международния секретариат на НАТО. Георгиев е дългогодишен служител на Министерството на отбраната.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на образованието и науката е освободен Константин Хаджииванов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук