fbpx
More

  Кирил Петков: Нашата голяма задача е да продължим битката с корупцията

  Това заяви премиерът по време на участието си в бизнес-закуска, организирана от Американската търговска камара

  Нашата голяма задача е да продължим битката с корупцията. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на участието си в бизнес-закуска, организирана от Американската търговска камара в България.

  Тема на събитието е „Устойчивост на трансатлантическите отношения между България и САЩ. Общо бъдеще чрез диверсификация, декарбонизация на икономиката и здравеопазване“.

  Ние сме част от общността на демократичните държави, където правилата и законността са водещи. След тази основа, вече идват и общите ни интереси в сферата на бизнеса. В момента имаме безпрецедентна криза. “Когато бях в Украйна, аз го видях от първо лице – ракети прелетяха над българската делегация и се взривиха в жилищна сграда, близо до нас”, заяви премиерът в речта си пред участниците на форума.

  Антикорупцията е и ограничаване на чужди влияния в България, най-вече от Русия. Има хора, които са готови да предадат националния ни интерес, смята Петков. Според него България е в състояние да пребори корупцията единствено, ако се изправи обединена срещу нея, допълва БТА.