fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 21:07

Кирил Петков: Надявам се парламентът да махне Иван Иванов от КЕВР през януари

Според него взетото решение да бъде повишена цената на синьото гориво с 30% не е на база на анализи.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Надявам се парламентът и енергийната комисия да влязат бързо в ролята си и да освободят председателя на Комисията за водно и енергийно регулиране Иван Иванов, чийто мандат е изтекъл, както и на останалите членове, които са в същата ситуация. Това каза министър-председателят Кирил Петков, който коментира повишената цена на газа с 30% от 1-ви януари.

“Аз нямам доверие на КЕВР в този му състав”, заяви той.

Според него взетото решение да бъде повишена цената на синьото гориво с 30% не е на база на анализи.

“Това тяхно решение показва, че те не защитават интереса на хората. Решението беше взето на закрито заседание и изненадващо. Това увеличение беше учудващо, защото цената на газа започна да намалява”, добави още премиерът.

Петков каза още, че не съжалява и не отчита като грешка налагането на мораториум върху цените на тока, парното и водата. Той коментира, че ограничението може да бъде премахнато преди март, но увери, че това ще се случи, чак когато се види дали има течове и те бъдат спрени.

В студиото на Nova премиерът обяви, че от днес започва борба с фалшивите сертификати и за това всеки починал ваксиниран ще бъде проверен от МВР къде му е била направена ваксинацията.

“Проверките няма да са принципни, такава ще има за всеки един такъв случай”, обеща той.

Министър-председателят заяви още, че въвеждането на локдаун е крайна мярка, до която няма да се прибягва, ако обстановката не го наложи.

Кирил Петков коментира, че страната ни няма интерес да има война между Украйна и Русия и се надява на 11-ти януари, по време на срещата между Байдън и Путин, да се постигне деескалация на напрежението.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img