fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:44

Кирил Петков: На следващите избори ще сме първа политическа сила

Той обяви, че най-вероятно на предстоящите избори ще се явят сами, а не в коалиция с "Демократична България"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На следващите избори ще сме първа политическа сила. На ГЕРБ много им се иска да са те, но българинът разбра кой какъв е и изрази съжаление към управляващите в последните 30 години, на които по думите му, им идва краят. Това каза премиерът в оставка Кирил Петков, който коментира актуалната политическа обстановка в страната.

Петков каза, че най-вероятно на предстоящите избори ще се явят сами, а не в коалиция с “Демократична България”, което според него ще се случи веднага след вота.

“Вярвам, че ние, ДБ и БСП ще достигнем заветните 121 гласа. Този път не ни достигнаха четирима депутати, но след изборите ще имаме много над тях”, убеден е той.

Премиерът в оставка заяви, че “Има такъв народ” няма как да са техни партньори и добави, че според него лоялните членовете на партията са били излъгани от Слави Трифонов. Петков е сигурен, че ИТН няма как да подкрепят кандидатурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, но въпреки това от “Продължаваме Промяната” не са се отказали от номинацията си. Той добави, че Асен Василев остава тяхната кандидатура за министър-председател и мотивира това с липсата на необходимост от промяна на кандидата.

“Когато имаме прокуратура, която не работи – ако работеше, отдавна половината от политиците щяха да са с повдигнати обвинения. Затова слагаме един закон, който дава възможност на разследване на един независим от партии човек, който ще се е доказал в институционална рамка”, каза той.

Той коментира и темата с изтеклия запис от закрито заседание на парламентарната група на “Демократична България”.

“Не видях нищо страшно и драматично в този запис. Това беше поредната “Македония”. Едни хора си играят на куклен театър – измислят си някаква теза за оправдание, а реално трябва да си направите извод какво се случва с парите им”, заяви Петков в ефира на NOVA и посочи, че оттеглянето на ИТН е дошло, след като ПП са ги лишили от едни пари.

“Миналата седмица блокирахме поръчка за милиард и половина за пътя Русе – Велико Търново и сложихме изискване за Рашков да разследва корупцията”, добави още той и подчерта, че именно това е накарало ИТН да “дръпнат ръчната спирачка”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img