Протест в подкрепа на правителството се проведе при изключителни мерки за сигурност тази вечер. Премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и Никола Минчев излязоха при хората след близо 8-часовите дебати в НС по вота на недоверие, който ще бъде гласуван на извънредно заседание утре, от 19:10 ч.

“Тези хора обърнаха вълната. Вотът на недоверие няма чак толкова голямо значение, защото след това имаме първи мандат и потенциални избори. След това имаме дълъг път. Докато всички хора са решили, че България ще бъде различна, мен не ме е страх”, допълни Кирил Петков. По думите му е въпрос на кауза и съмишленици да се съберат необходимият брой депутати”, заяви премиерът пред журналисти, предаде БНТ.

След това Петков излезе на трибуната и се обърна към гражданите:

“Независимо какво се случи на утрешния вот, никой не може да ни спре. След вота има първи мандат, след първи мандат идват избори. Докато сме всички заедно и сме толкова много, не могат да ни превземат България. Благодаря ви, че сме заедно,” каза той.

На протеста в подкрепа на правителството за втора поредна вечер присъства и съпругата на премиера – Линда Петкова.

“Говорил съм с всеки, който иска да ме попита какви са ни каузите и целите и това ще продължи, всеки има избор. Лоялността трябва да бъде към България, а не към нечий политически лидер. Разчитаме на независими депутати. По темата за Република Северна Македония ще бъде решено само от Народното събрание, аз съм го обещал и ще си държа на думата”, каза още Кирил Петков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here