“Утре по време на дебата ще разкажем на всички хора за нещата, които сме направили и нещата, които трябва да се направят в следващите няколко месеца, за да може България да не изпусне това историческо време. Най-важното в момента е България да има 121 независими депутати. Имаме още 10 дни, в които можем да разговаряме с депутатите и няма нищо задкулисно зад това. Има толкова много хора, които са интелигентни и са се събрали за България без задкулисие, вижда се защо си заслужават всичките усилия, които се правят. Не може да се преговаря с нас, не може да ни се предлагат сделки, не могат да се предлагат разни стратегии за стабилност, на базата на това ние да ви излъжем.“

Това заяви премиерът Кирил Петков в коментар за предстоящия вот на недоверие към правителството и за изхода от него, предаде БТА.

Петков се присъедини към протестиращите в подкрепа на кабинета, които се събраха на площад “Народно събрание”. Те участваха в мирното шествие в защита на демокрацията, управлението и парламентаризма на инициативата „Правосъдие за всеки“.

“Непрекъснато говорим с много депутати, тук е въпрос на страх и отговорности и всеки един трябва да си вземе решението. И аз се надявам, че много хора ще поемат тази стъпка, която им изглежда страшна, но е отговорност за България,” посочи Кирил Петков.

Той допълни, че “има после още 7 дни, когато ще се види първият мандат. Реално 10 дни преди да знаем колко ще са подкрепящите”. 

„Не може да се преговаря с нас, не може да ни се предлагат сделки, не могат да се предлагат разни стратегии за стабилност, на базата на това ние да ви излъжем, каза още Петков и допълни:

“България без задкулисие, означава всички, които искат да участват в управлението, да застанат отпред. Ние не дойдохме само с идеята за изчистване на България от мафията и втората стъпка е създаване на истински институции”, каза премиерът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here