fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:58:30
петък | 20.05.2022 | 07:58:30
5.7 C
София

Кирил Петков на посещение в САЩ (ВИДЕО)

Премиера Кирил Петков ще разговоря с високопоставени представители на правителството на САЩ , както и  с президента на Световната банка

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещение днес и утре в САЩ, съобщиха от правителствената пресслужба. Причината за визитата е да постави важните за България въпроси за енергийната и икономическа сигурност. Във Вашингтон премиерът Петков е заедно с министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на отбраната Драгомир Заков и заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Посещението  във Вашингтон е част от плана на правителството за координирано решаване на проблемите с газа и инфлацията. Петков ще разговоря с високопоставени представители на правителството на САЩ , както и  с президента на Световната банка Дейвид Малпас.

Основни теми на срещите му ще са мерки за енергийна независимост на страната ни  след едностранното прекратяване на доставките на газ от страна на “Газпром”. Отбраната и инвестициите също ще са част от разговорите в контекста на руската агресия в Украйна и утвърждаване на българския суверенитет.

Планирано е участие на българския премиер в лидерска среща на най-високо ниво, организирана от Конференцията, която е утвърдена като един от най-значимите международни форуми по въпросите на външната политика и сигурността.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук